Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023 το ετήσιο Συνέδριο Ποιότητας που διοργάνωσε για 14η συνεχή χρονιά ο Κυπριακός Σύνδεσμος Ποιότητας, μέλος της Ομοσπονδίας Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ). Το Συνέδριο διοργανώθηκε στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής εβδομάδας Ποιότητας που καθιέρωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ποιότητας (EOQ). Για μια ακόμη χρονιά, το μήνυμα του Συνεδρίου ήταν «Ποιότητα Πάντα και Παντού» στην πολιτική, στην οικονομία, στις επιχειρήσεις, στο προσωπικό και οικογενειακό μας περιβάλλον, σε κάθε δράση και σκέψη μας, για το καλό όλων, σε μια επανάσταση επικράτησης της ηθικής και της συνεχούς βελτίωσης.

Ο Πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Ποιότητας κ. Ανδρέας Ιωαννίδης στον χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στους θεματικούς άξονες που καλύφθηκαν στο συνέδριο, δηλαδή την κυβερνοασφάλεια, την ποιότητα στην υγεία, την ποιότητα στο ανθρώπινο δυναμικό, καθώς και την επιχειρησιακή συνέχεια και ανάκαμψη μετά από καταστροφή και η διαχείριση κινδύνου, τονίζοντας ότι αποτελούν ζητήματα κρίσιμης σημασίας για τους Οργανισμούς και την ευημερία της χώρας μας.

Ο Πρόεδρος της ΟΕΒ κ. Αντώνης Αντωνίου στον δικό του χαιρετισμό ανέφερε ότι η οικονομική ανάπτυξη στηρίζεται στην ποιότητα, στη συνεχή βελτίωση και στην προσαρμοστικότητα η οποία καθορίζει το πλαίσιο μέσα στο οποίο καλoύνται να λειτουργούν και να αναπτύσσονται οι Κυπριακές επιχειρήσεις. Επίσης, ο κ. Αντωνίου  αναφέρθηκε στην πλούσια δράση του Συνδέσμου Ποιότητας τον οποίο η Ομοσπονδία στηρίζει σε όλες του τις προσπάθειες προώθησης των στόχων και σκοπών του.

Εκλεκτοί εισηγητές από διάφορους τομείς μετέφεραν τις θεωρητικές και πρακτικές τους γνώσεις που είχαν ως αποτέλεσμα την βελτίωση των οργανισμών τους μέσω της εφαρμογής των αρχών της Ποιότητας. Το φάσμα των θεμάτων που καλύφθηκαν στο φετινό Συνέδριο ήταν ιδιαίτερα πλούσιο, αποδεικνύοντας την σημαντικότητα της Ποιότητας στο σημερινό επιχειρηματικό περιβάλλον.

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Ποιότητας ευχαριστεί τους συμμετέχοντες και ομιλητές του Συνεδρίου και δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει την προσφορά υπηρεσιών γνώσης και κατάρτισης προς τα Μέλη και την κοινωνία γενικότερα. Επίσης εκφράζει ιδιαίτερες ευχαριστίες στους χορηγούς του Συνεδρίου για την σημαντική τους συμβολή στην επιτυχή διοργάνωση.

Χορηγοί ήταν η  Ελληνική Τράπεζα, η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ), το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας . Υποστηρικτής του Συνεδρίου ήταν ο ΟΚΥΠΥ.

Παρουσιάσεις:
ADACOM
Αρχή Ψηφιακής Ασφάλειας
Κυπριακός Οργανισμός Τυποποίησης
CYTA
Pavlos Paradisiotis
AHK
ΟΚΥπΥ
Οργανισμός Ααφάλισης Υγείας
Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου
Photos Photiades Group
Ελληνική Τράπεζα
Κέντρο Παραγωγικότητας